Geplaatst op

Ibiza Bohemian tuinstijl

Voor een ongedwongen vakantiesfeer hoef je niet ver te reizen. Sterker nog, voor het ultieme laid-back gevoel hoef jij de deur niet uit. Als we denken aan Ibiza, denken we aan het strand, witte huizen en luxueus genieten. Een Ibiza style tuin kenmerkt zich dan ook door wit als basiskleur te gebruiken.

Een Ibiza en Bohemian tuinstijl brengt je helemaal tot rust, en dat is precies wat je nodig hebt als je even wilt bijkomende van de drukte en van je buitenplek wilt genieten. Maar ook de ideale ruimte voor gezellige borrels, barbecues en tuinfeestjes. Door te combineren met natuurlijke materialen zoals rotan en licht gekleurd hout brengt dit een oase van rust. Denk ook aan gevlochten manden, sierlijke lampen of houten tafeltjes. Deze accessoires passen ontzettend goed bij de witte basiskleur.

In Nederland hebben we natuurlijk niet dezelfde temperaturen als in Ibiza. Daarom kiezen we natuurlijk voor een tuinkamer, pergola of overkapping. Zo houd je de warmte ‘s avonds beter vast. Samen met vrienden en familie op zwoele zomeravonden vol warmte en gezelligheid, of genieten van een strakblauwe lucht en een winterzonnetje. Of je nu een grote tuin hebt, een stadtuin of een bescheiden balkon maakt niet uit. Deze tuinstijl is voor alle buitenruimtes geschikt.

Als je ooit in Ibiza bent geweest, weet je dat er veel gezellig strandtentjes zijn. Daar is het heerlijk vertoeven. Dit zou je ook in je eigen tuin kunnen creëren. Denk aan een veranda met een dak gemaakt van riet of bamboe. Of een dak zoals hieronder, een dak van witte potdekselplanken.