Geplaatst op

Douglas hout is zooooooooo 2020. Geïmpregneerd hout is het nieuwe 2021!

 


Wat er de afgelopen periode is gebeurd is voor elke houthandel onverwachts gekomen. Het Douglashout blijkt schaars te zijn en moeilijk in te kopen. Op dit moment kijken wij samen met de klant naar alternatieven. Voordat Douglashout populair werd, was geïmpregneerd hout een populair item. We willen klanten een alternatief aan kunnen bieden en komen hierbij terug op geïmpregneerd hout.
 
Het verschil tussen douglas hout en geïmpregneerd hout zit in de uitstraling van het hout, structuur en herkomst. Hieronder zie je twee foto’s die het verschil duidelijk maken tussen douglas hout en grenen hout.  

Het verschil tussen douglas hout en geïmpregneerd hout zit in de uitstraling van het hout, structuur en herkomst. Hieronder zie je twee foto’s die het verschil duidelijk maken tussen douglas hout en grenen hout.  Geïmpregneerd hout heeft een lichte (soms geelachtig) kleur, heeft een matig fijne nerf en meestal een rechte draad. Grenen hout laat zich zeer goed impregneren tot in de kern van het hout.

Douglas hout heeft een geelbruine kleur die onder invloed van lucht en licht verkleurt naar oranjeachtig geelbruin. Na droging zal het hout vergrijzen. De nerf van het hout is (zeer) fijn en de draad is overwegend recht en hard.