Geplaatst op

Kapschuur Elburg

Een kapschuur is niet enkel een terrasoverkapping of schuur. Het omvat veel meer. Er zijn genoeg voordelen waar je blij van wordt. Vooral omdat het maar één product is met meerdere doeleinden. Dat is de kracht van de kapschuur. In deze blog lees je over Kapschuur Elburg en de verschillende doeleinden. 

Een kapschuur kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden:
Als overkapping voor het hele seizoen. Met een fijne terrasheater of een houtkachel kun je al vroeg in het voorjaar en laat in het najaar goed beschut buiten zitten. Vooral wanneer er glazen wanden bij komen. Daarnaast kan je tuinmeubilair het hele jaar onder de overkapping staan. Het is hier beschermd tegen slechte weersomstandigheden.

Een kapschuur biedt voldoende ruimte om een fijne loungehoek te maken. Het is toch heerlijk om de vrije uurtjes buiten te besteden samen met het gezin, maar misschien heb je wel liever dat je even alleen bent. Een loungeset of jacuzzi is dan heerlijk om even tot rust te komen en de dagelijkse sleur achter je te laten. Daarnaast is het met een tuinset mogelijk om in de kapschuur heerlijk te ontbijten, lunchen of dineren. 


Een kapschuur kan ook als opbergruimte, tuinhuis, garage, carport of paardenstal dienen. Hier zijn verschillende opties bij mogelijk. Wanneer de wanden dicht gemaakt worden is het al snel een tuinhuis, garage of paardenstal. 

Maar bovenstaande punten kunnen natuurlijk ook heel goed gecombineerd worden zoals bij Kapschuur Elburg en Kapschuur Lelystad. Bij Kapschuur Elburg is er een combinatie gemaakt van overkapping en paardenstal. Bij Kapschuur Lelystad is er een combinatie gemaakt van overkapping en opbergruimte. 


Kapschuur Elburg:
Deze kapschuur is een combinatie van overkapping en paardenstal. Deze paardenstallen grenzen aan de tuin waardoor wij ervoor hebben gekozen om aan de tuinkant ramen te plaatsen waar de paarden door heen kunnen kijken. Aan de achterkant gaan zij uit de stal richting het weiland. Daardoor is deze achterwand iets hoger dan de gemiddelde kapschuur waardoor er in de kapschuur ook meer ruimte ontstaat. 

Het houtsoort voor deze kapschuur bestaat uit Douglas fijnbezaagd hout gebeitst met Douglas olie in combinatie met blokhutprofielplanken grijs gebeitst in de kleur DIM Grey. Het beitsen is een behoud voor het hout en gaat verkleuring tegen. Ik hoor je al denken, wat een werk! Ja dat kan wel zo zijn, maar als tip wil ik je meegeven om vooraf het hout te beitsen. Voordat het gemonteerd wordt. Dit heeft het voordeel dat het makkelijker en sneller werkt omdat je niet nauwkeurig hoeft te beitsen op deze manier. 

De binnenkant van de paardenstal is voorzien van steenschotten. Dit hoeven geen steenschotten te zijn maar kunnen ook paardenboxen of iets anders zijn. Wel kan ik iets aanraden om aan de binnenzijde te plaatsen. Een paard kan sterk zijn en zorgt voor extra versteviging. Ook is het makkelijker schoon te spuiten. 

In de loungehoek is een plek gemaakt voor een jacuzzi, een koelkast en een sfeerkacheltje. Ook is deze voorzien van glazen wanden. De glazen wanden zorgen er voor dat de overkapping het hele seizoen gebruikt kan worden.