Geplaatst op

Klus in Dronten

Wat een gekke wereld leven we nu en gelukkig zijn wij allemaal bij Stange Houthandel nog in goede gezondheid. Helaas is dit niet vanzelf sprekend en leven wij erg mee met iedereen.

Het is alweer een tijdje geleden dat er een blog was van Stange Houthandel maar door alle drukte waren we hier nog niet aan toe gekomen. Deze klus hebben wij afgerond in Dronten. Toen het weer nog wat minder was, want wat is het nu lekker weer om te genieten van de tuin.

Deze mensen zijn op een zaterdag geweest en hebben een afspraak gehad met Ageeth Stange. Zij vertelde ons dat zij geheel op goede recensies bij ons terecht zijn gekomen. Dat is altijd leuk om te horen! Deze mensen hadden een geheel eigen ontwerp en hadden de wensen geheel duidelijk in beeld waardoor er een duidelijke schets van de droom veranda kon worden gemaakt. Zij wilden een veranda met industriële look en geheel op maat gemaakt.

Na het maken van de schets werd er een offerte opgesteld met benodigdheden wat betreft hout en toebehoren en na akkoord kon het inplannen beginnen. Zij maakten gebruik van onze timmermannen. Zij mochten het geheel gaan plaatsen. Onze twee timmermannen hebben er 5 dagen over gedaan voor complete montage en afwerking.

Dit is een veranda met inpandige schuur. De veranda is voorzien van 15×15 palen onbehandeld fijnbezaagd Douglas en Zweeds rabat Douglas hout zwart gespoten planken. Verder is de veranda voorzien van een steellook raam, glazen schuifwanden en een schuifdeur aan de achterzijde. Maar er is wat bijzonders aan deze glazen schuifwanden. Deze glazen schuifwanden lopen weg in de wand van de veranda, zodat de ruimte optimaal benut kan worden. 

 

De fundering bestaat uit schroeffundering met boorpalen en een betonpoer. Dit is een nieuw systeem wat betreft de fundering en wordt vooral toegepast in de polder. In de polder heb je geen vaste laag in de grond en hierdoor is de kans dat een veranda kan gaan verzakken in de polder. De polder bestaat voornamelijk uit klei grond. Dit was ook voor onze timmermannen een nieuwe manier van werken en werd voor het eerst gebruikt door onze timmermannen.

Wat is dit een mooie veranda geworden zeg en wat een fijne samenwerking was dit met de klant!