Geplaatst op

Moderne schuur in combinatie met een veranda

De afgelopen tijd zijn we wat minder actief geweest op de website aangezien we een drukke periode hebben gehad. Toch wil ik dit echt zo snel mogelijk met jullie delen. Hebben jullie twijfels tussen een veranda of een wat groter formaat schuur? Dan is dit echt een aanrader! Lees snel verder voor de specificaties van deze veranda. 

Deze mensen zijn met een eigen idee en ontwerp bij Stange Houthandel gekomen en zij hebben gevraagd naar de mogelijkheden. We hebben over de mogelijkheden gesproken, onze eigen ideeën voorgelegd en zijn samen met de klant tot een prachtig eindresultaat gekomen. 

Dit is een schuur met zadeldak in combinatie met een veranda in een L-model. De funderingsafmeting van de zadeldak schuur is 600x300cm en de funderingsafmeting van de veranda is 300x307cm. De schuur heeft een overstek van 15cm en de veranda heeft aan de voorkant en linkerkant een overstek van 30cm. Dat betekend dat het dak door loopt ten opzichte van de fundering. Hierdoor wordt je schuur of veranda groter en is het een behoud voor je materiaal en meubels. 

 

De fundering van deze veranda bestaat uit beton poeren en betonbanden. De beton poeren worden in de grond gegraven en komen 15cm boven de grondlaag uit. Onder de beton poer is een 30x30cm tegel gelegd. Dit zorgt voor extra stevigheid onder de beton poeren en kan eventueel verzakking tegen gaan. 

Als hout is er fijnbezaagd Douglas hout gebruikt in combinatie met Douglas zwarte potdeksel planken en cementvezelplaten. De cementvezelplaten zijn behandeld om het gewenste resultaat de krijgen. Deze veranda bestaat uit verschillende details wat de uitstraling van deze veranda compleet maakt. Aan de voorkant van de veranda is een vast shutter systeem geplaatst met als resultaat een sfeervolle hoek in de veranda. De gordingen zijn schuin afgezaagd aan de voorkant en linkerkant in het overstek. De uitstraling van de veranda veranderd en je boeideel wordt smaller. Als deur is gekozen voor een opgeklampte Douglas deur met bovenraam met een zwart klinkset. Deze deuren worden geleverd met twee glaslatten waardoor er een keuze is tussen 2-ruits of 4-ruits.

De dakbedekking van de schuur bestaat uit dakpanplaten zwart met een zinken buis. De dakbedekking voor de veranda bestaat uit EPDM met een dakdoorvoer onder uit loop. Aan de onder uitloop is ook zinken buis bevestigd.