Geplaatst op

Mooie douglas schuifdeur geplaatst door Marijn en Cees

In de meeste tuinhuizen, veranda’s, kapschuren of andere houtbouw zie je een draaideur. Dat is een prima deur, maar toch kan het anders. Heb je ooit aan een schuifdeur gedacht? Dit is praktisch, met name in kleine ruimtes, en daarnaast ontzettend stijlvol en vernieuwend.

De schuifdeur is handig als het gaat om plaats besparing. Er hoeft geen rekening te houden met de draaihoek van de deur. Een schuifdeur werkt anders dan een deur met scharnieren. De naam zegt het al, deze deuren draaien niet bij het openen in een cirkelbeweging maar bewegen zijwaarts. Dat betekend uiteraard dat je meubels dichter in de buurt van de deur geplaatst kunnen worden omdat je geen rekening hoeft te houden met de draaicirkel van de deur.

De deuropening van de schuifdeur kan breder dan bij een enkele deur met scharnieren. Sterker nog, een schuifdeur die breed is schuift van nature beter dan een smalle schuifdeur. Daarnaast opent een schuifdeur soepel en makkelijk. Ook kan een schuifdeur niet dichtvliegen door tocht of harde wind waardoor er geen last is van dichtklappende deuren.