Stel uw eigen schuifwand samen

Aantal rails

Breedte schuifwanddeuren

Hoogte schuifwand

Kleur

Glazen schuifwanden

Let op, levertijden kunnen momenteel wat langer zijn
Alle schuifwanden en assecoires zijn nu ook in mat zwart te bestellen en steellook, vraag naar de mogelijkheden en prijzen, (deze staan nog niet allemaal op onze website)

Met een glazen schuifwand maakt u uw buitenverblijf af, U kunt langer van uw buitenleven genieten als het weer wat frisser wordt.

Deze schuifwanden zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en met extra helder gehard glas van 10 mm dik in Nederland geproduceerd.

Onze glazen schuifwanden zijn toe te passen in allerlei soorten overkappingen, zowel van hout, steen als aluminium. Ze kunnen ook binnenshuis geplaatst worden, bijvoorbeeld als afscheiding van een ruimte.

Waarom kiest u voor een glazen schuifwand van Stange Houthandel:

 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Goede service
 • Zeer uitgebreid assortiment
 • Deuren van 82 én 98 cm breed!!
 • Langer genieten van uw tuin
 • Gratis bezorging aan huis
 • Uitgebreide handleiding voor eenvoudige zelfmontage
 • 5 jaar garantie!!!

Een glazen schuifwand is in diverse afmetingen te bestellen. Wij bieden glazen schuifwanden met 82 en 98 centimeter brede deuren aan, waardoor u altijd een glazen schuifwand kunt bestellen met de ideale overlapping. De lengte van een railsysteem is afhankelijk van het aantal sporen en de breedte van de glasplaten.

De railsystemen hebben de volgende lengtematen:

 • 1-rail met een totale lengte van 1960 mm (1 glasplaat)
 • 2-rail met een totale lengte van 1960 mm (2 glasplaten)
 • 3-rail met een totale lengte van 2460 of 2940 mm (3 glasplaten)
 • 4-rail met een totale lengte van 3280 of 3920 mm (4 glasplaten)
 • 5-rail met een totale lengte van 4100 of 4900 mm (5 glasplaten)
 • 6-rail met een totale lengte van 5880 mm (6 glasplaten)

Overlapping
Afhankelijk van de lengte van de glazen schuifwand zullen de glasplaten elkaar enigszins overlappen. Stange adviseert om een minimale overlap van 15 mm aan te houden om wind en regen volledig buiten te houden. Om de overlap van de glazen deuren te berekenen gaat u als volgt te werk:

 1. Meet de afstand waar de glazen schuifwand tussen moet komen, bijvoorbeeld 3830mm
 2. Kies een railsysteem dat breder is dan de afstand in stap 1, in dit geval kiezen we een 4-rail met een lengte van 3920mm
 3. Verminder deze lengte met de afstand die in stap 1 gemeten is: 3920mm – 3830mm = 90mm
 4. Deel deze uitkomst door het aantal overlappingen: 90mm : 3 = 30mm (het aantal overlappingen vindt u door het aantal glasplaten te verminderen met 1, in dit geval 4 – 1 = 3)
 5. In dit voorbeeld is de overlapping van de glazen deuren dus 30mm.

  Hoogtematen van de glazen schuifwand

  Een glazen schuifwand is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Hierbij spreekt men van werkhoogte. Bij de werkhoogte gaat het om de maat van het complete systeem; van onderkant rail tot de bovenkant van de bovengeleider. De glasplaten van de glazen schuifwand zijn altijd 100mm korter dan de werkhoogte. In de werkhoogte is een marge van 30mm waarin geplaatst kan worden.

  In de onderstaande schema’s ziet u precies binnen welke dagmaat iedere werkhoogte te plaatsen is.

  Veelgestelde vragen over glazen schuifwanden

  Hoe dik is het glas van een glazen schuifdeur?

  Het glas van de glazen schuifpui is 10 mm dik. De glasplaten zijn voorzien van gepolijste randen voor een extra mooie afwerking. Al onze accessoires zijn afgestemd op het glas van 10 mm dik.

  Zijn de glasplaten veilig?

  De glazen schuifdeuren zijn gemaakt van veiligheidsglas. Hierbij gaat het om de versie welke gehard glas heet. Deze breekt bij breuk in duizenden kleine, niet scherpe stukjes. Behalve dat het enorm sterk is, hoef je je dus ook geen zorgen te maken als er ooit een glasplaat kapot gaat.

  Kan ik de onderrail in het terras laten verzinken?

  Het is mogelijk om de onderrail van de glasschuifwand te laten verzinken in het terras, echter moet je dan wel zorgen dat de afwateringsgaten, welke aan de buitenkant van de rail zitten, vrij blijven. Het water moet namelijk nog weg kunnen lopen uit de rail.

  Welke afmeting hebben de glazen schuifdeuren?

  De glazen schuifdeuren van de glazen schuifpui zijn verkrijgbaar in breedtematen van 820 en 980 mm. Je kunt kiezen uit 13 hoogtematen. Het glas is altijd 100 mm kleiner dan de werkhoogte zoals vermeld bij het product.

Resultaat 1–15 van de 208 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–15 van de 208 resultaten wordt getoond