Hout

Breed assortiment hout voor een betaalbare prijs

Tuinhout voor een tuin zoals u wilt!
Maak uw tuin zoals u wilt met het juiste tuinhout! Of u nu graag een stoere vlonder wilt, wat meer privacy creëert met een stevige schutting, een handige scheiding tussen border en grasveld nodig hebt, of u klimplanten tegen een gezellige pergola wilt laten groeien. Met tuinhout zet je de basis neer voor je tuin, patio of balkon. En je vindt alles heel gemakkelijk bij Stange Houthandel.

Vele soorten tuinhout bij Stange Houthandel, ook online te koop!
Wij hebben niet alleen vele verschillende soorten en maten tuinhout, schuttingplanken en vlonderplanken voor u staan, om zelf bijvoorbeeld een schutting, pergola of veranda te bouwen. Maar we hebben ook een ruime keuze aan kant-en-klare producten. Tuinhekken, schuttingen, trellis en tuindeuren bijvoorbeeld. Of u nu op zoek bent naar tuinhout van een bepaald merk of naar een bepaald product, wij hebben het voor je in de winkel en online.

Gemakkelijk online je tuinhout bestellen
Natuurlijk kunt u bij ons in de winkel al het tuinhout komen uitzoeken wat u nodig hebt voor uw volgende project in de tuin. We staan dan voor u klaar om u te helpen en wellicht advies te geven over het tuinhout dat je het beste kunt gebruiken. Maar tuinhout is groot en zwaar en het is een hoop gedoe om het thuis te krijgen. Vandaar dat je bij Stange Houthandel ook gewoon online kunt bestellen. Eenvoudig uitzoeken wat u nodig hebt op onze site en afrekenen, dan brengen we alles wat je hebt besteld netjes bij u thuis.

Duurzaamheidsklasse:

Bij hout wordt de levensduur van het houtsoort genoemd in duurzaamheidsklasse 1 t/m 5, dit is de gemiddelde verwachte levensduur van hout, helaas kan er geen garantie op worden gegeven want de levensduur hangt samen met de omstandigheden en weersinvloeden, het schema hieronder geeft weer welke houtsoort onder welke klasse valt

Duurzaamheidsklasse Beschrijving Levensduur Enkele bij Eppinga verkrijgbare houtsoorten
1 Zeer duurzaam 25 jaar of langer Angelim Vermelho, Azobé, Okan, Massaranduba, Tali, Abiurana, Bankirai
2 Duurzaam 15-25 jaar Cupiuba, Meranti, Southern Yellow Pine (Amerikaans Grenen), Western Red Cedar, Yellow Cedar,
3 Matig duurzaam 10-15 jaar Grenen*, Douglas Hout, Vuren, Keruing, lariks , douglas
4 Weinig duurzaam 5-10 jaar Grenen, Vuren
5 Niet duurzaam 5 jaar of korter Berken, Populier