Geplaatst op

Tuintrend van dit jaar is zwart

Niet alleen binnenshuis, ook in de tuin is zwart dit jaar de trend. Want één ding is zeker. Het is stoer en chic en combineert prachtig met wit en alle kleuren groen. Een zwart gebeitste houten bank of schutting geeft diepte in de tuin. Dit zorgt voor een echte eyecatcher in combinatie met groenblijvende planten. Wissel zwart af met contrasterende elementen, zoals beton(grijs). Dit zorgt voor een spannend en speels effect.

Deze trend is ook gebleken binnen Stange houthandel. Door een te kort aan Douglas hout werd er gekozen voor een combinatie van Douglas hout met een duurzaamheidsklasse 3 met een ander houtsoort van een duurzaamheidsklasse 3 – 4. Deze houtsoort werd zwart gebeitst om zo de levensduur van het hout te verlengen en begon het ontstaan van een nieuwe tuintrend. Door een water werende en UV bestendige laag aan te brengen op het hout zorgt dit voor vermindering van de inwerking van vocht. Vocht en de combinatie van UV straling zorgt voor houtrot.

Stange Houthandel heeft een eigen ontwerp verfblik met daarin diepzwarte beits. Deze zwarte beits is uitermate geschikt om hout zwart te beitsen. Zo voorkom je vergrijzing van het hout en geeft u het hout een diep zwarte kleur. Deze UV bestendige beits is water gedragen. De beits kan zowel worden gespoten als verwerkt worden met de kwast of roller. Verf of beits beschermd het hout tegen aantasting door de elementen en houtrot.

Op het eigen ontwerp verfblik is ook een foto te zien van Henk Stange. Mede eigenaar van Stange Houthandel.