Plaatmateriaal

Plaatmateriaal, altijd makkelijk!

EIGENSCHAPPEN

MULTIPLEX

Multiplex is plaatmateriaal dat bestaat uit meerdere verschillende houtfineerlagen. Multiplex bestaat over het algemeen uit vijf of meer houtfineerlagen terwijl triplex uit drie lagen bestaat. De houtfineerlagen zijn kruislings met elkaar verlijmd met een polycondensatielijm. Door deze houtconstructielijmen ontstaan stevige platen die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt.

UNDERLAYMENT

Underlayment heeft sterke eigenschappen. Het is een sterkte en stevige plaat en dient voor vele toepassingen. Speciaal voor de verkoop in Nederland zijn de platen voorzien van een “tong en groef” die zich bevinden aan de lange zijde van de plaat (underlayment).

OSB PLATEN

OSB is een geperste constructieplaat, die bestaat uit 3 in gekruiste lagen liggende ‘strands’ van voornamelijk grenen en vuren met toevoeging van watervaste lijm.

VERWERKING

Plaatmateriaal is in het verwerken heel simpel en snel. Het werkt snel en je legt in zeer korte tijd grote oppervlakken dicht. Ook kun je het als want materiaal gebruiken om zodoende een mooi en vlakke wand te krijgen.

TOEPASSING

  • binnenbebordingen, dagstukken van binnendeuren, lichte binnenwanden.
  • platen voor binnenvloeren, ondergronden voor warme daken.
  • afwerkingsplaten in binnenruimten die geen deel uitmaken van het beschermde volume van het gebouw.
  • ondergronden voor afdichtingen.
  • randplanken, buitenbebordingen.