Post and Rail

Nieuw! Post and Rail

Post and rail is een systeem van grillige palen en liggers die zonder schroeven of bevestigingsmateriaal geplaatst kan worden

Deze zijn evt leverbaar met gekloofde, bezaagde en met ronde liggers.

Post and rail komt van oorsprong uit Engeland, in Engeland wordt het veel gebruikt in de buitengebieden.

Sommige diersoorten vinden het leuk om aan de afrastering te gaan knagen,  Kastanjehout is niet smakelijk, dus dat laten ze wel.

De taaiheid en natuurlijke duurzaamheid van het kastanjehout biedt de eigenaar vele jaren onderhoudsvrij plezier.

Post and rail wordt op de traditionele manier handmatig vervaardigd uit zware kastanjepalen. Hierdoor blijft zowel de uitstraling als de kwaliteit behouden.

De liggers van het Post and rail zijn 2.95 m. lang gekloofd, rondhout, of 3.00 m. kwartrond bezaagd. De plaatsingsbreedte tusen de staanders is ca. 2.75 m

De liggers steken door de posten heen. Het aantal te plaatsen meters gedeeld door 2,75 + 1 bepaalt het aantal benodigde posten van het Post & rail.

Het aantal posten -1 x 2 (2-ligger) of x 3 (3-ligger) is het aantal liggers. Houd ook rekening met de hoekposten (4 gaten). Leverbaar als 2-ligger systeem en 3-ligger systeem.

De posten van de Post and rail zijn gekloofde of gezaagde palen van zware kwaliteit(Robinia) . Diameter 15-18 cm. De liggers zijn ook van zware kwaliteit.

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten