Daktrim

Daktrimmen dekken de dakbedekking af

Werkwijze daktrim monteren:

  • Nadat de EPDM is aangebracht en de dakdoorvoeren zijn geplaatst monteer je de  daktrim en de daktrimhoeken.
  • Wanneer u start met het monteren van de daktrim en de daktrimhoeken, adviseren wij om allereerst een laag Rubber Seal kit op de rand van uw dak te spuiten. In deze ril van kit drukt u vervolgens de daktrim. Hierdoor voorkomt u dat water via de capillaire werking een weg vindt onder de daktrim naar de rand van de EPDM. Er ontstaat middels de kit dus een waterdichte verbinding tussen het EPDM-membraam en de daktrim.
  • Deze EPDM kit is niet voldoende u dient de trim vast te zetten met speciale Splenglerschroeven RVS. Wanneer u deze schroeven met rubberen ring gebruikt, krijgt het hemelwater geen mogelijkheid om via het schroefgaatje bij de EPDM-folie te komen.
  • Losse stukken daktrimmen worden aan elkaar gekoppeld middels koppelplaatjes. Deze plaatjes zorgen ervoor dat de daktrim de mogelijkheid heeft om uit te zetten bij warm weer en weer te krimpen bij kouder weer. Een daktrim bevestigen zonder koppelplaatjes is niet verstandig, omdat de daktrim dan kan vervormen wanneer deze uitzet bij warm weer.

Wanneer u bovenstaande werkwijze volgt bij het aanleggen van uw dak en het monteren van de daktrim, dan bent u zeker van een duurzaam resultaat!

Daktrimmen zijn er in rechte modellen, alluminium kleur en antraciet, en er zijn kraal modellen.