Geplaatst op

Huisje, boompje en kapschuur

De laatste jaren is Douglashout erg populair geworden. Deze houtsoort vergrijst mooi, is duurzaam en betaalbaar. Maar ook de kapschuur komt steeds meer in beeld. Door het aflopende dak krijgt de schuur een authentieke uitstraling. Achter wat lager en voor wat hoger en verder geheel naar eigen wens in te vullen. Zo kunnen er keuzes gemaakt worden in fundering, wanden, deuren en ramen, dakbedekking, kleur en nog veel meer.

Zo hebben deze mensen ook deze kapschuur naar eigen wensen ingevuld. Deze mensen zagen Kapschuur Lelystad, op internet, voorbij komen en hebben een afspraak gemaakt aan de zaak. Hier hebben zij de aanpassingen besproken en gevraagd naar de mogelijkheden. Nadat de offerte was uitgewerkt en de klant akkoord had gegeven zijn onze goede timmermannen Rick en Afshin geweest om de gehele montage uit te voeren wat betreft het houtwerk. 

De fundering van deze kapschuur bestaat uit beton poeren met facet rand en beton banden. Deze beton poeren worden in de grond gegraven en komen 15cm boven de grondlaag uit. Onder de beton poer is een 30x30cm tegel gelegd. Vervolgens is er snel beton bij aangemaakt en dit in het gat rondom de beton poer gestort. Dit zorgt voor extra stevigheid onder de beton poer en kan eventueel verzakking tegen gaan. Als hout is er fijnbezaagd douglas hout gebruikt in combinatie met Douglas zwarte potdekselplanken.

.

De kapschuur bestaat uit verschillende details wat deze kapschuur zo bijzonder maakt. Het eerste wat opvalt is de zijwand. Hierin is een shutterscherm gemonteerd en daarbij een extra paal en ligger gebruikt. Een shutterscherm is een scherm met lamellen. De stand van de lamellen kan aangepast worden. Het ene moment is er behoefte aan een weidse blik en het andere moment juist aan privacy. Ook kan een shutterscherm gebruikt worden tegen de wind.

.

Verder is er gebruikt gemaakt van 15x15cm palen en is er in het schroefgat van de schoor een doken geplaatst. De schroefgaten worden eerst uitgeboord, de schroef wordt er in geschroefd en vervolgens wordt de doken er in geslagen. Dit is niet voor extra stevigheid maar voor een authentieke en robuuste sfeer. Als deur is er gekozen voor een Opgeklampte deur Douglas met bovenraam. De deuren worden geleverd met twee glaslatten waardoor er een keuze is tussen 2-ruits of 4-ruits.

.

.

Specificaties Kapschuur Lelystad en Kapschuur Steenwijk

Kapschuur LelystadKapschuur Steenwijk
Afmeting670x420cm670x420cm
Afmeting schuur200x310cm 
HoutsoortFijnbezaagd onbehandeld DouglasFijnbezaagd onbehandeld Douglas
Paaldikte12x12cm15x15cm
Fundering WandBetonpoer antraciet met facetrand 14x14x58cm Achterwand en schuurBetonpoer antraciet met facetrand 17x17x58cm Achterwand, zijwand incl. extra paal en shutterscherm en schuur.
Deuren en ramenEnkele deur Douglas met zwart beslag incl. hang en sluitwerk (40782)Opgeklampte deur Douglas met bovenraam 93x195cm +kozijn 106,4×202,1cm incl. hang en sluitwerk (a0102914)
DakbedekkingDakpanplaat wrinkle zwartDakpanplaat wrinkle zwart
SpecificatiesZweeds rabat Douglas, schoren, zink voor en achterkantZweeds rabat Douglas, schoren met doken, zink voor en achterkant, shutterscherm
OverigeVoorkant paal in het midden Voorkant paal op de hoek van de schuur